Vuosivaappu 2014

 

Eräänä kauniina talvisena maanantai-iltana väriteltiin kerhoillassa vaappuja SVK:n  vuosivaappukisaan. Ja sieltähän voittajaksi valikoituikin Mikon värittämä vaappu!

 Vuosivaappu.2014

Artikkeli julkaistu fisuun.fi-sivustolla:

Nuorten suosittu vuosivaapun värityskilpailu on ratkennut. Upeimman vaapun vuodelle 2014 suunnitteli 13-vuotias Mikko Lähteenmaa Lahdesta.

Kisailijoiden tehtävänä oli suunnitella vuosivaapuksi uusi erikoisväri, joka lumoaa kalat iskemään.
Vaapun selkä on musta ja pinkkiä kylkeä koristavat raidat sekä hopeakiteet. Vatsa on kuparin värinen mustalla keskihäivytyksellä. Tällaista väritystä ei ole koskaan tullut kaupoissa vastaan. Vaappu on kerrassaan loisteliaan näköinen! Erityisesti kuhan sekä lohen luulisi mieltyvän väritykseen.
”Omista suosikkiväreistä sain idean väritykseen. Lisäksi vaadittiin ripaus omaa luovuutta ja väritys oli valmis” kertoo voittaja. Kalastus on Mikosta hieno harrastus, eikä mistään noviisista ole kyse. ”Mieluiten kalastan vetouistimella sekä heittouistellen kavereiden, isän tai papan kanssa. Vetouistelussa on hienoa pitää vapa kädessä ja odottaa kalan iskua. Omia ennätyskalojani ovat mm. yli viiden kilon hauki sekä kahden kilon kuha. Tulevaisuudessa toivon pääseväni kalaan Norjaan merelle tai Tenolle lohia pyytämään. Tavoitteena on myös aloittaa talvinen kilpapilkintä. Kalastus ja kalastusvälineiden askartelu on kivaa puuhaa. Kuulun Lahden seudun nuoriin pyytäjiin ja kerhoillassa vuosivaappuvärityksetkin tehtiin” kertoo tyytyväinen voittaja.

 

IMG_9907 (1)

Mikko Lähteenmaa ja Finlandia Uistimen toinen perustaja Kalevi Kangas yhteiskuvassa Nils Masterin tehtaalla.