Toiminta

Kalakerhon toiminta


Seuraamme aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä Päijät-Soten alueella sekä noudatamme viranomaisten asettamia rajoitustoimenpiteitä ja antamia suosituksia. Päijät-Sote/alueelliset suositukset | Koronaohjeita ja lisätietoja (Päijät-Sote) | Ajankohtaista koronaviruksesta mm. tiedotteet ym. (Päijät-Sote)


Nuorten oma kalastusseura!

Lahden seudun nuoret pyytäjät ry on nuorten oma kalastusseura. Seura järjestää erilaisia kalastukseen liittyviä tapahtumia, kuten kerhoiltoja, kalastusleirejä ja kalareissuja nuorille. Kerhoilloissa ja seuran toiminnassa tutustutaan monipuolisesti kalastusharrastukseen ja opetellaan erilaisia kalastustekniikoita ja valmistetaan itse kalastusvälineitä.
Tervetuloa mukaan seuran jäseneksi nauttimaan kalastuksesta, luonnosta, uusista ystävistä ja yhdessä tekemisestä!

Kerhotilat sijaitsee, Möysän koululla (Hiljankuja 6, Lahti). Ensimmäisellä kerralla ma 5.9. klo 18.00 on onki-ilta Teivaan satamassa, Jalkarannantie 15. Kerhon toimintasuunnitelma kevät 2023! 🙂

Seuran esite kuvatiedostona. Klikkaa jutun kuvasta ja laita jakoon kaverille! 🙂

Tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin jäsenet seuran kalakerhoon. Kalastus on nasta harrastus!! Lahden Seudun Nuoret Pyytäjät ry:n liittyminen


ESS 19.9.-15: ”Kalastajat hamuavat haaveihinsa uusia harrastajia – täkynä nuoret kalakummit”

Useimpia nuoria koukuttavat tänä päivänä muut asiat kuin kiireetön oleskelu veden äärellä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on keksinyt ainakin yhden täkyn helpottamaan vihkiytymistä lajin saloihin: nuoret kalakummit. Lahden kalamarkkinoilla alkeita oli opastamassa lahtelainen Eemeli Ylinen.

Ylinen on ollut mukana seuratoiminnassa viiden vuoden ajan.

– 2-3 vuotta olen käynyt messuilla ja auttanut nuorempia onkimaan. Leireillä olen työskennellyt apuohjaajana ja SM-kisoissa olen ollut mukana oman kalastuspiirin nimissä.

Lahdesta löytyy omaa nuorille räätälöityä seuratoimintaa. Lahden Seudun Nuoret Pyytäjät järjestää alle 18-vuotiaille kerhoiltoja ja leirejä. Muun muassa lokakuussa lähdetään rapuleirille Sysmän Naumiin.

Ylinen kertoo nauttivansa sekä omasta harrastuksestaan että muiden ohjaamisesta.

– Aina on mukavaa saada isoja vonkaleita. Pyydän pääasiassa haukea ja ahventa. Parhaiten minulle maistuu hauki, vaikka jotkut väittävätkin sen maistuvan puulta. Kyse on siitä, kuinka hauki valmistetaan.

Ylisen hauki nautitaan perinteisesti leivitettynä ja pannulla paistettuna.

Kalastusharrastuksen erikoisuuksiin hän ei ole perehtynyt. Suomen Vapaa-ajankalastajien kojulta löytyi lauantaina aktiiveja, jotka ovat hurahtaneet lirkkimiseen. Lirkkimisessä saalistetaan kalakannan harvinaisuuksia. Yöllä rantavedessä kahlaamalla voi otsalampun avulla löytää kaloja, joista moni ei ole edes kuullut: tokkoja, kivinilkkoja, simppuja.

Lahden kalamarkkinoilla Eemeli Ylisen opastuksesta pääsi nauttimaan muun muassa Kerttu Kettunen, joka kääräisikin Vesijärvestä kymmenessä sekunnissa salakan.

Nuorille tarkoitetusta lahtelaisesta kalastusseurasta lisää osoitteessa nuoretpyytajat.fi”

Linkki Etelä-Suomen Sanomien artikkeliin: http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/09/19/kalastajat-hamuavat-haaveihinsa-uusia-harrastajia—takyna-nuoret-kalakummit


Hämeenlinnan reissu 8.5.2011

Nuorten pyytäjien vetäjiä ja nuorisoa kävi 8.5.2011 Hämeenlinnassa tutustumassa pilkkien ja tasapainojen tekoon Harri ja Risto Lindbergin luona. Taas tuli paljon oppia ja ostoksiakin tuli tehtyä.
Kuvassa Pekka Kinnunen, Mikko Ilmen, Timo Ellonen, Veikko Nieminen, Harri Lindberg ja Risto Lindberg.